Vinkkejä häiden järjestämiseen

Vinkkejä häiden järjestämiseen – koonnut trubaduuri HP Siikasaari, joka on yli 10 vuoden ajan järjestänyt häihin musiikkia. Lue myös 7 asiaa, jota sinun kannattaa miettiä valitessasi hääbändiä!

1. Valaistus on tehokas koristelukeino

Sopivan himmeä valaistus on ehkä tehokkain yksittäinen keino saada iltajuhliin tunnelmaa ja ihmiset tanssilattialle. Juhlapaikan koristelu on myös hyvä idea, mutta valaistus on tehokeino jolla saa karummankin näköisen paikan nopeasti loihdittua tunnelmalliseksi, ja myös päinvastoin – loisteputkivalot pilaavat helposti hienotkin puitteet.

Häävinkit: Boolilla saa herkemmätkin tanssijat liikkeelle

Häävinkit: Booli on hyvä tapa jouduttaa biletystä

2. Ilmainen juotava

Se ei ole mikään salaisuus että kun piikki on auki, niin ihmiset ottavat rennommin. Sama pätee muuhunkin tarjoiluun; Suomalaiset ovat säästeliäitä.

 3. Ohjelma & aikataulut

Häiden ohjelmaa ei kannata laittaa liian tiukaksi; juhlien tarkoitus on kuitenkin ensisijaisesti se että kaikilla on kivaa. Erityisesti kesällä ihmiset parveilevat myös ulkona, joten seurustelutauot ohjelmanumeroiden välillä ovat usein hyvä idea. Ohjelmaa kannattaa olla, mutta kannattaa myös muistaa jättää joustovaraa – ihan kaikkia ideoita ei tarvitse toteuttaa, jos näyttää siltä että tulee kiire.

Häävinkit bändille

Kun hääbändi aloittaa, ei musiikista kannata pitää enää kovin pitkiä taukoja (max 30min) sillä ihmisiä ei kannata enää pidätellä siinä vaiheessa kun tanssivaihde laitetaan päälle – intensiteetti saattaa laskea jos bändi on poissa liian pitkään. Järjestetty ohjelma kannattaa siis pitää pääosin ennen kuin bändi tulee paikan päälle – toki yllättävät morsiamen ryöstöt ym. lyhyemmät spektaakkelit mahtuvat bändin settien välissä oleville lyhyille tauoillekin.

Bilebändille kannattaa varata noin tunti aikaa roudausta varten illalla – tämä säästää aikaa ja rahaa, ja usein juhlissa on muutenkin hyvä pitää pieni hengähdystauko ennen bändin aloittamista.  Jotkut bändit saattavat haluta toteuttaa roudauksen jo päivällä riippuen tavaran määrästä, mutta erityisesti häissä monet bändit roudaavat mieluiten vasta illalla, varsinkin jos keikka on vähänkin pidemmän ajomatkan päässä.

Häävinkit: Häät voi kesällä järjestää kokonaan ulkona.

4. Yöpala

Illan biletyksen aikana kannattaa varmistaa, että hieman suolaista ja makeaa pikkupurtavaa on tarjolla riittävästi, koska ruokailusta on yleensä kulunut monta tuntia aikaa ja tanssiminen vie energiaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esim. ruokaisat salaatit, leivät, juustot ja vaikkapa karjalanpiirakat.

5. Yhteinen jatkopaikka, kyyditys & mahdollinen majoitus

Jos juhlapaikalta pitää poistua, niin kannattaa sopia etukäteen yhteinen jatkopaikka ja ilmoittaa se juhlavieraille ajoissa. Myös yhteistä kyyditystä kannattaa harkita jos juhlapaikka sijaitsee hankalien kulkuyhteyksien päässä. Joskus juhlapaikan yhteydessä saattaa olla majoitusmahdollisuus, jolloin bileet voivat jatkua aamuun asti.

Vastaa