Sopimusehdoista

Posted by HP Category: Hääbändi, Sekalaiset

Usein tulee vastaan kyselyjä, joissa halutaan tehdä ”alustava varaus”, mutta bändit eivät tee tällaisia sopimuksia, vaan myyvät keikat heti kun mahdollisuus tulee; ala on sen verran kaoottinen ja epävarma, että muusikon on pakko pelata varman päälle ja ottaa duunit vastaa silloin kun niitä varmuudella tarjotaan. Eli joko bändi varataan, tai sitten ei – toki voi sopia niin, että bändi merkkaa päivän kalenteriin kysymysmerkillä ja ilm0ittaa heti, jos samalle päivälle tulee kilpailevia tarjouspyyntöjä; tällöin varauspäätös pitää luonnollisesti tehdä nopeasti.

Sopimuksen vahvistukseksi riittää sähköpostiviestit molemmin puolin, eli allekirjoituksia sun muita ei tarvita, kunhan viestit on kuitattu molemminpuolisesti. Puhelimitse sovittu asia on myös yhtä pätevä, mutta tietysti vaikeampi todistaa (ja muistaa), eli aina on hyvä olla mustaa valkoisella!

Alla peruutusehdot, jotka ovat käytössä monilla yhtyeillä (speksit saattaa hieman vaihdella, mutta suunnilleen näillä yleensä mennään)

PERUUTUSEHDOT: Tilaaja voi perua sopimuksen veloituksetta 90 vrk ennen tilaisuutta. Siinä tapauksessa, että tilaisuus on todistettavasti kokonaan peruuntunut, voi tämän sopimuksen purkaa veloituksetta 30 vrk ennen tilaisuuden alkua. Jos bändin peruutus tehdään ilman että tilaisuus peruutetaan 30-89 vrk ennen tilaisuutta, veloitetaan 15 % tilaisuuden arvosta. Jos peruutus tehdään 29-15 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitetaan 30 % tilaisuuden arvosta. Mikäli vahvistettu varaus peruutetaan 0-14 vrk ennen tilaisuutta, laskutetaan tilaisuus kokonaisuudessaan. Vastaavasti orkesteri lupautuu hoitamaan keikan; bändillä on kuitenkin oikeus käyttää päteviä tuuraajia esim. sairastapausten takia. Jos bändi jostain pakottavasta syystä ei pystykään hoitamaan keikkaa, se lupautuu hankkimaan toisen vastaavanlaisen orkesterin paikalle.

 

Vastaa