Kun tilaat bändin häihin…

Posted by HP Category: Hääbändi, Häävinkkejä, Sekalaiset, Vinkit

Sovi paikka ja aika tarkasti, jos ne ovat tiedossa. Usein sovitaan myös takaraja, jolloin bändi viimeistään lopettaa, sillä välillä juhlat venähtävät kohtuuttomasti ja bändi joutuu odottelemaan ja soittamaan keskellä yötä, vaikka alunperin on ollut puhetta alkuillasta; tämä ei yleensä ole bändille ongelma jos sovitaan erikseen lisäkorvaus.

 

Sovi roudausaika – jotkut bändit haluavat roudata ennen juhlia omassa rauhassa, toisilta se onnistuu hyvin myös kesken juhlien ilman suurempaa mekkalaa

 

Mieti missä bändi esiintyy ja varaa bändille sopivasti tilaa – bändin harvoin tarvitsee kuitenkaan käydä paikan päällä etukäteen vaan homma hoituu kyllä rutiinilla. Ja aina on tähänkin mennessä mahduttu…

 

Paikan päällä pitäisi olla sähköä. Tavallinen pistorasia riittää yleensä ellei kyseessä ole todella isot juhlat ja iso bändi + PA

 

Selvitä onko paikan päällä hyviä valoja (ehkä jotain muuta kun loisteputkivalo katossa..), vai pitääkö ne järjestää erikseen – joillakin bändeillä on omat valot, toisilla ei.

 

Älä suunnittele liian tarkkaa biisilistaa ellei kyseessä ole lyhyt esitys tai teemabileet – näissäkin yleensä ihmiset lopulta haluavat muutakin kuin teemabiisejä, jos päästään biletyksen vauhtiin. Homma menee yleensä omalla painollaan mukavasti. Toiveita voi aina esittää, ei niistä haittaakaan ole!

 

Yleensä bändille varataan ruokaa ja juomaa – mitä kivempaa artistilla on, sitä kivempaa yleisölläkin usein on! Tämä ei tarkoita sitä että muusikot olisivat heti ilmaisen viinan kimpussa kun katse välttää – me ollaan yleensä töissä omalla autolla..

 

Kiva valaistus luo yllättävän paljon tunnelmaa juhliin

 

 

Vastaa