Miksi tilata ammattibändi häihin?

Posted by HP Category: Hääbändi, Häävinkkejä

Jotkut saattavat pohtia kannattaako ammattimuusikoihin satsata satoja tai tuhansia euroja, vaikka tarjolla olisi serkun kaverin kaiman bändi puoli-ilmaiseksi. Hyviä soittajia on varmasti monella suvussa ja lähipiirissä, eikä aina tarvitse olla ammattilainen osatakseen soittaa tai laulaa. Soittotaito on kuitenkin vasta ehkä 50% ammattimuusikon työkalupakista – se on oikeastaan vasta ensimmäinen aste kohti hyvää muusikkoutta. Viihteen ammattilaisille kehittyy taitoja, joita ei pianotunneilla opeteta – tai jos opetetaan, niin ihmettelen kyllä!

 

Tässä muutama olennainen asia mitkä kannattaa ottaa huomioon ennenkuin tilaa sen halvimman bändin:

 • Tilaaja voi keskittyä olennaiseen eikä hänen tarvitse miettiä viihdepuolta, koska voi sysätä vastuun ihmisille joilla on aiheesta valtavasti kokemusta
 • Ammattilainen ei jäädy; kokenut muusikko osaa ratkaista ongelmia, ja ottaa huomioon pienet muuttujat, joita tulee lähes aina juhlatilanteissa vastaan
 • Ammattilaisella on hyvin todennäköisesti laaja ja monipuolinen repertuaari – biisit ei lopu kesken, ja hän osaa myös arvioida mikä biisi sopii mihinkin tilanteeseen
 • Ammattilainen tuntee työvälineensä – vaikka olisit kuinka hyvä soittaja, niin onnistut kyllä pilaamaan shown teknisillä ongelmilla. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö ammattilaisillekin tulisi joskus ongelmia tekniikan kanssa, mutta todennäköisyys tähän on varmasti paljon pienempi
 • Ammattilainen tietää paikkansa; bilebändin tehtävä juhlissa on viihdyttää ihmisiä musiikin avulla. Tämä ei aina tarkoita sitä, että pitäisi olla kieli pitkällä murjomassa vitsiä joka väliin, mutta monet aloittelevat bändit keskittyvät liikaa vain siihen, että soittavat hyvin, kun taas yleisö haluaa lähinnä vain pitää hauskaa; bändin ja yleisön vuorovaikutus on usein todella iso osa keikkaa
 • …ja sitten toisinaan juuri se konserttiluontoinen jäykistelyshow onkin tilanteeseen aivan täydellinen ratkaisu – ammattilaisella on usein tilannetajua ja joustamiskykyä.                   
 • ”Ammattibändit ovat leipääntyneitä”. Höpö höpö. Ihmisen, joka lähtee tälle alalle, täytyy tykätä musiikista ja soittamisesta jo vähän liikaakin.
 • Kun on kokemusta, ei tarvitse stressata. Ja kun ei stressaa, asiat yleensä hoituu! Bändillä on paljon asioita muistettavana keikkapäivänä, mutta kun roudaukset sun muut sujuu jo melkein autopilotilla, voi keskittyä olennaiseen, eli musiikkiin!
  bilebändi

  Trubaduuri HP Siikasaari työn tiimellyksessä. Kuva: Mikko Laakso

            

Vastaa