Lue tämä kun tilaat bändin!

Posted by HP Category: Sekalaiset

Tässä tärkeimmät speksit bändin tilaajalle koottuna yhteen artikkeliin. 

 

*Esiintyjälle riittää oikeastaan aika ja paikka. Loput hoituu kyllä rutiinilla ja ammattitaidolla. Saa toki toivoa biisejä mutta liikaa ei kannata suunnitella asioita meidän puolesta!

*Alustavia varauksia ei tehdä – sellainen diili voidaan toki tehdä, että laitetaan päivä muistiin ja jos samalle illalle tulee toinen kysely, ilmoitetaan siitä välittömästi tilaajalle, jolloin lopullinen päätös pitää syntyä heti.

*Erillistä varausmaksua ei makseta etukäteen.

*Bilebändille kannattaa varata vähintään 3 x 4m alue, mutta olemme kyllä tarvittaessa ahtautuneet mitä kummallisempiin nurkkiin. Jos tilaan ei oman arvion mukaan mahdu koko bändiä (tästä kuvasta näkee suunnilleen kuinka paljon tilaa tarvitaan koko bändillä) , kannattaa harkita suosiolla pienempää kokoonpanoa.

*Roudaukseen pitää varata koko bändillä VÄHINTÄÄN 30min, yleensä 45min. Roudaus onnistuu lähes äänettömästi juhlien aikanakin ja onkin usein kustannustehokkaampaa tehdä vasta illalla ennen showtimeä. Pienemmillä kokoonpanoilla saattaa riittää roudauksessa 15-20min ja trubaduuri kasaa kamat jopa 5 minuutissa.

*Bändillä on jatkojohtoja mukana jonkin verran mutta pistorasia pitäisi olla lähettyvillä. Perussähkö riittää, eli ei tarvitse voimavirtaa.

*Bändi tuo omat äänentoistolaitteet, joita voi yleensä käyttää myös oman taustamusiikin kuunteluun sekä puheisiin. Ilmoita tästä mieluiten etukäteen niin osaamme varautua.

*Alustava kysely ei vielä velvoita mihinkään, mutta sähköpostissa selkeästi sovittu keikka riittää sopimukseksi; allekirjoituksia ei tarvita. Tässä PERUUTUSEHDOT: Tilaaja voi perua sopimuksen veloituksetta 90 vrk ennen tilaisuutta. Jos tilaisuus on todistettavasti kokonaan peruuntunut, voi sopimuksen purkaa veloituksetta 30 vrk ennen tilaisuuden alkua. Jos bändin peruutus tehdään ilman että tilaisuus peruutetaan 30-89 vrk ennen tilaisuutta, veloitetaan 15 % tilaisuuden arvosta. Jos peruutus tehdään 29-15 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitetaan 50 % tilaisuuden arvosta. Mikäli vahvistettu varaus peruutetaan 0-14 vrk ennen tilaisuutta, laskutetaan tilaisuus 100%. Vastaavasti orkesteri lupautuu hoitamaan keikan; bändillä on kuitenkin oikeus käyttää päteviä tuuraajia esim. sairastapausten takia. Jos bändi jostain pakottavasta syystä ei pystykään hoitamaan keikkaa, se lupautuu hankkimaan toisen vastaavanlaisen orkesterin paikalle.

Vastaa