Bändi, duo/trio vai trubaduuri?

Etkö osaa päättää, minkä kokoonpanon haluat juhliisi? Trubaduuri vai bändi? Tai ehkä molemmat? Tässä perusohjeet bändin valintaan:

 

Trubaduuri tai pianisti sopii parhaiten tunnelmointiin, tai silloin kun budjetti tai juhlatila ei veny isompaan kokoonpanoon. Trubaduuri saa tarvittaessa porukan liikkeellekin, mutta tanssitukseen isommat kokoonpanot ovat huomattavasti parempia. Trubaduuria/pianisti kannattaa harkita myös silloin, jos on tilannut koko bändin, mutta haluaisi alkuiltaan rauhallisempaa taustahenkistä fiilistelyä. Mies ja kitara on astetta menevämpi kombo kuin pianisti; cocktail-tyyppiseen taustajazz-meininkiin pianisti on taas parempi ratkaisu, ja pianisti + saksofonisti-kombo sitäkin tyylikkäämpi kokoonpano.

 

Duo ja trio saavat jo aikaan lähes koko bändin soundin – bändissä on rytmiä ja meininkiä astetta enemmän, ja ammattimainen duo saa jalkarumpuineen ja looppereineen ihmeitä aikaiseksi. Teknologian avulla saadaan kompensoitua se, että bändistä puuttuu olennainen osa (esim rummut). Taustanauhoja me emme käytä, se vaan yksinkertaisesti tappaa viimeisetkin tyylikkyyden ja luovuuden rippeet! Trio on duo, johon otetaan yksi soittaja lisää – yleensä sähkökitara. Jos diggaat kitarasooloista niin tilaa trio mielummin kuin duo!

 

Bilebändi sopii kuitenkin aina parhaiten kun on kysymyksessä kunnon bileet ja jengi haluaa jorata pikkutunneille asti. More is more; mitä isompi bändi, isompi meininki. Iso bändi myös näyttää paremmalta, siitä ei pääse mihinkään.

Vastaa